Walentynkowe serca – hiszpańskie gniazdka miłości

Na Walentynki w tym roku zrobiłam hiszpańskie serca z lukrem. Najlepsze są jeszcze ciepłe, delikatne, kruche i… takie niewinne. Rozpływają się w ustach i pysznie smakują do wspólnej kawy w Walentynkowe popołudnie, ale nie tylko. Gniazdka miłości, jak można je nazwać, oczywiście są bezglutenowe, wykonane z ciasta zaparzanego, szybkie w wykonaniu, ale jeszcze szybciej znikają z talerza. Mało kiedy mamy okazję, aby zjeść jeszcze ciepłe… Przed nami tłusty czwartek, możecie wypróbować ten przepis i zjeść chrupiące i ciepłe.

GGCK8345

PRZEPIS

  • 300g wody
  • 100g masła
  • 200g mąki bezglutenowej
  • 4 jajka
  • duża szczypta soli
  • 150g cukru pudru
  • 50g likeru migalowego 

(lukier wg uznanania – może być też cukier puder i cytryna) 

Składniki delikatnie podgrzewamy i mieszamy.

Walentynkowe serca – hiszpańskie gniazdka miłości

Dodaj komentarz

Przewiń do góry